0611749990

Licht energie

Licht energie 

a man and a woman and earth Zonder licht is er geen leven!

Dankzij de zon, en daarmee ook het licht, kan er leven op aarde bestaan. De zon, onze belangrijkste bron van licht, warmte en energie, houdt niet alleen alle leven op aarde in stand, maar ook de aarde zelf. Licht is een van de belangrijkste grondstoffen voor alle organismen.

Er zijn vele soorten behandelingen waarbij licht een hoofdrol speelt. Bij DermaDelight behandelen we met LED en Soft laser licht. Wat is het verschil en wat doet het?

Niet-coherent licht (LED)

Licht is doorgaans niet-coherent, wat betekent dat kleine lichtpartikeltjes (fotonen) zich naar alle kanten verspreiden. Dankzij deze verspreiding van licht kunnen we bijvoorbeeld met een enkel kaarsje al heel wat zichtbaar maken in een donkere ruimte.

LED is ook een vorm van niet-coherent licht. Een LED is een silicone microchip waarin een grondsubstantie zorgt voor een bepaalde kleur dat uitgestuurd wordt bij een verbinding met elektriciteit. LEDs worden tegenwoordig overal in het dagelijkse leven gebruikt. Het voordeel van LED is dat ze niet opwarmt en weinig elektriciteit verbruikt.

In de medisch-esthetische wereld zijn deze LEDs veel krachtiger dan die uit het dagelijkse leven, waardoor onze huidcellen het licht opnemen en er een positieve reactie in teweeg gebracht wordt.

Coherent licht (LASER)

Lasers vallen onder de noemer coherent licht, wat betekent dat het licht zich niet verspreidt, maar samengehouden wordt en dus gefocust is. Het licht van een laser gaat dus recht op zijn doel af, waardoor de kracht ervan niet verloren gaat in de ruimtelijke omgeving. Lasers worden geproduceerd in verschillende vormen en met verschillende sterktes. Dit varieert van een laser-aanwijspen (acupunctuur) tot lasers die gebruikt worden om mee te snijden in de medische chirurgie.

Waar ik NIET mee werk…

Zo werken huidtherapeuten en artsen meestal met een warmte laser. Dit is een laser die door de huid gaat en daar eigenlijk alles versmelt om zo nieuw ‘gezond’ weefsel te verkrijgen of b.v. het haarzakje vernietigd bij blijvende ontharing. Eigenlijk erg heftig!

Het laserlicht van een softlaser (of koudlaser) valt onder de verzamelnaam LLLT of Low Level Laser Therapy. Omdat deze lasers gefocust zijn dankzij de coherentie, penetreren ze gemakkelijk in het weefsel. Toch zijn deze volstrekt onschadelijk voor de huid. Deze lasers wordt vaak ook ‘koudlaser’ genoemd omdat de huid zelfs amper opwarmt bij een LLLT-behandeling (max. 1°C).

Waar ik WEL mee werk…

Onze laser, de Vitalaser, heeft een golflengte van 785 nm, waardoor het licht op de rand tussen rood en infrarood licht schommelt. Deze golflengte reikt niet enkel tot in de diepte van de huid naar het spierweefsel (LED gaat zo diep niet), maar het heeft ook de mogelijkheid om het zuivere hyaluronzuur tot diep in de huid te sluizen. Laser is daarom niet zo beperkt als LED behandelingen en biedt een efficiënte en veelzijdige oplossing in de wereld van esthetiek, kinesie en medische heelkunde.

Wilt u meer informatie over dit natuurlijke en wonderlijke fenomeen?  lees verder

Natuurlijke huidverbetering door middel van lichttherapie…

Verbetering van de huid begint bij verbetering van de energie in de cellen. Bij deze behandeling bestaat er géén kans op verbrandingen en huidverkleuringen zoals nogal eens voorkomt bij een warmte laser. Je ervaart dit als een heerlijke, ontspannende behandeling. Je hoeft je huid na de behandeling ook niet te beschermen met een sunblok en je kunt gewoon alles blijven doen!

Cel-energie is een van de belangrijkste voorwaarde om een gezonde, vitale en verjongde huid te verkrijgen en/of te behouden. Door de extra collageen- en elastine productie (doordat de cellen meer energie tot zich nemen), hervindt de huid haar stevigheid en elasticiteit. Tevens wordt het onderliggende bind- en spierweefsel versterkt. De aangename en pijnloze laser methode geeft niet alleen een verjongend aanzien van de huid, maar zorgt met name voor een structuele en duurzame huidverbetering.

Een mooie gezonde huid, nu en in de toekomst.

Toepassingen van licht bij wordt ingezet bij:

 •   Dermatologie
 •   Fysiotherapie
 •   Sportgeneeskunde
 •   Reumatologie
 •   Psychotherapie
 •   Revalidatie
 •   Chirurgie
 •   Esthetische behandelingen

Wij maken gebruik van lichttherapie om de cellen meer energie te geven zodat de huid een stukje terug in de tijd wordt gezet. Als we ouder worden vertraagd de celdeling doordat er o.a. minder voedingstoffen aan de cellen wordt afgegeven waardoor er minder energie vrijkomt om de celfuncties optimaal te kunnen uitvoeren. Ook wordt de doorbloeding slechter en trekken de haarvaatjes zich wat terug waardoor er geen optimale doorbloeding meer plaatsvindt en er minder stoffen worden afgegeven aan de cellen waardoor ook in mindere mate collageen, elastine en hyaluronzuur wordt aangemaakt en zo ontstaat er een wat negatieve cirkel.

Om dit te doorbreken is het belangrijk meer energie te kunnen leveren aan de cellen in de mitichondriën. Dit zijn een soort van fabriekjes in de cellen die ATP (Adonesine Tri Phosphaat) aanmaken en dat is nu juist wat een softlaser doet, dus energie leveren om weer meer leven in de cellen te blazen zodat ze weer op een beter niveau hun werk kunnen verrichten.

Veroudering en ook vermoeidheid ontstaat o.a. door het afnemen van de hoeveelheid of vertragende functie van de mitochondriën. Onze softlaser van Duits fabrikaat heet VITALASER en VITA staat voor leven! Kortom… hernieuwde cellevenskracht voor huidrevalisatie

Voor en na foto’s

Celverbetring-na-10-behandelingen1-1

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën