0611749990

Het belang van Vitamine A

Vitamine A

Het belang van vitamine A

Vitamine A: tot op heden nog steeds het beste en klinisch wetenschappelijk bewezen werkzame stof tegen tekenen van veroudering; m.n. tegen schade door blootstelling aan UV (pigmentvlekken en fijne lijntjes). Daarbij ook de meest effectieve stof bij aanpak van (ernstige) acne. Het heeft een exfolierende werking, maakt het huidoppervlak daardoor gladder en frisser ogend, het stimuleert de celdeling waardoor weefsel sneller vernieuwd of heelt; stimuleert aanmaak van collageen en elastine, vermindert grove poriën en acne en bevordert de doorbloeding, wat ook weer zorgt voor een frissere teint.

We kennen verschillende soorten vitamine A:

 • vitamine A (retinyl propionate): vet oplosbare vorm van vitamine A, hierdoor in staat om door de huidcelwand te dringen. Omdat retinol voor sommige huidtypen te heftig kan zijn; is deze vorm van vitamine A ook geschikt voor gevoelige huid.
 • Vitamine A (retinol): water oplosbare vorm van vitamine A die sneller door de huid wordt omgezet en daardoor dieper in de cellen kan komen en werkzaam kan zijn.
 • Vitamine A (retinyl acetate): geeft de celvernieuwing een enorme boost, repareert beschadigde cellen, verbetert de teint en textuur zeer effectief.

Het staat inmiddels vast dat vitamine A werkelijk helpt om de huid te verjongen en rimpelvorming kan vertragen.

Vitamine A is de centrale drijvende kracht in de ontwikkeling van normaal, gezond lichaamsweefsel bij de mens en van alle delen van de huid; van het ontstaan tot het afsterven in de letterlijke zin van het woord. Indien vitamine A morgen om één of andere mysterieuze reden van de aarde zou verdwijnen, zouden er geen mensen meer geboren worden in de normale, herkenbare vorm. Wij hebben onze menselijke vorm dankzij vitamine A.

Vitamine A helpt cellen in de basale laag om nieuwe functionele cellen aan te maken die migreren naar de opperhuid erboven. Dit proces vindt gemiddeld één keer in de maand of in de vijf weken plaats. Zonder vitamine A zou dit niet doeltreffend en gezond gebeuren. Er zouden geen functionerende lagen gevormd worden.

De huid wordt dun (onder de opperhuid) omwille van een algemeen tekort aan vitamine A, beschadiging door de zon, verlies van geslachtshormoon, algemene veroudering en een overvloedige blootstelling aan cortisone. Als je de huid niet helpt door ze goed te voeden met alle elementen die bijdragen tot een gezond celgedrag, dan zal je een slecht gevoede huid krijgen. Net zoals de mens heel mager wordt bij hongersnood en ondervoeding, wordt ook de huid heel dun bij een gebrek aan essentiële vitamines en voedingsstoffen.

Vanaf je 50ste jaar wordt er minder collageen geproduceerd, dit is ook vaak de tijd dat de menopauze toeslaat. Je huid begint te verslappen, je wangen en je kaaklijn verliezen stevigheid en je gelaat wordt “vlakker” doordat het aan volume verliest. Je lippen worden dunner en je huid vertoont tekenen van pigmentvlekken en rimpels.

De huid wordt droger, minder elastisch en dunner. Hoge concentraties vitamine A en C zijn een must voor de huid in deze fase van je leven. De power producten van Alpha-H, zoals het gamma van Liquid Laser, de Beauty Sleep Power Peel evenals het serumproduct Vitamin A, vitamin A+E, en vitamin C kunnen je helpen om je huid van deze essentiële vitamines te voorzien. Ook zijn er diverse professionele behandelingen beschikbaar waarin Vitamine A de hoofdrol speelt!

Neem voor meer en vrijblijvende info contact op met DermaDelight, Carla Tolhuijsen T 0611749990.

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën