0611749990

Glycatie… wat is dat?

Glycatie… wat is dat?

Wel eens van glycatie gehoord?

Dat je van suiker rimpels krijgt is niet onbekend maar hoe werkt dit dan? Suiker veroorzaakt een proces in het lichaam, glycatie genaamd, dat een slechte invloed op de huid en gezondheid heeft. Dit geld niet alleen voor de buitenkant maar natuurlijk ook voor de binnenkant van ons lichaam.

Fotolia_52530986_XSHet gebruik van suiker laat het bloedsuiker snel stijgen, de suiker in de bloedstroom hecht zich aan het collageen in de huid. Het collageen wordt hierdoor stijver, minder elastisch en de huid wordt minder soepel waardoor eerder rimpels kunnen ontstaan. Hoe meer suiker hoe sterker het effect. Ook geraffineerde producten met snelle koolhydraten als wit brood, witte rijst en witte pasta hebben dit effect.

Veel deskundigen staan kritisch over het suiker-glycatie verhaal en vragen zich af in hoeverre het gewoon een goed marketing verhaal is. Toch komen er steeds meer wetenschappers die overtuigd zijn van de nadelige invloed van suiker en geraffineerde producten op de huid en wij sluiten ons aan bij deze laatste wetenschappers.

 

Wat kunnen we doen om deze aftakeling van huid en lichaam tegen te gaan?

Het proces van de nadelige invloed van suiker op het collageen van de huid kan wel gekeerd worden. Wil je iets doen om de invloed van suiker en glycatie zo klein mogelijk te houden en ouderdom (van binnen en buiten) te vertragen, dan zijn er een aantal tips:

1. Vermijd zoveel mogelijk suiker (ook glucose en fructose),  en light producten.

Het is even uitzoeken welke producten nu werkelijk glycatie bevorderend zijn. Het helpt alvast wanneer je het gebruik van toegevoegde suikers beperkt of liever blokt. Let daarbij vooral op verborgen suikers die op etiketten te vinden zijn als b.v. glucosestroop, saccharose, dextrose, fructose en maissiroop. Schrap light producten en gezoete dranken als Cocacola, Seven-up, en dat drankje wat je vleugels geeft maar vooral ook rimpels, etcetera. Maak gewoon een beginnetje om op te letten waarschijnlijk ga je je beter voelen en zo zal je vanzelf meer gaan oppassen. Wil je een alternatief voor suiker dan kun je b.v. cocosbloesem suiker gebruiken van AMANPRANA.

2. Gebruik voor uw huid de juiste producten

Gebruik producten voor uw huid met anti-oxydanten (ALPHA-H of MEDEX). Laat je huid behandelen met microneedling, professional peel en lichttherapie zoals soft laser, LED of de Bioptron, waardoor de huid gestimuleerd wordt om meer collageen aan te maken waardoor je huid sterker wordt en zich beter kan beschermen tegen aftakeling.

3. Gebruik Sun Protection

Gebruik ALTIJD, dus ook in de winter, een gezichtscrème met een SPF van tenminste 15. Ze beschermen tegen de schadelijke stralen van licht maar ook tegen fijnstof en gassen. Dus ook als de zon niet schijnt! Het moet een gewoonte worden om dit in te passen bij je ochtend-verzorgingsritueel, het is namelijk de belangrijkste anti-ageing creme die er bestaat! PS. Kies wel voor een crème met zo min mogelijk chemische en synthetische stoffen.

4. Zorg voor tegenwicht

Gebruik als tegenwicht voor glycatie voedingsmiddelen die rijk zijn aan anti-oxidanten. Voorbeelden zijn fruit en groenten als blauwe bessen, cranberies, granaatappel, rode paprika, walnoten en groene thee. Daarnaast zijn voldoende vitamine B1 en B6, C and E belangrijk voor de huid.

5. Gebruik supplementen als Antioxidanten, vitamine C, etcetera

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën