0611749990

Alles over voeding

De juiste voeding…zó belangrijk!!

Een van onze methodes en zeker niet de minst belangrijke gaat over voeding. Nu denkt u misschien wat heeft voeding met een jeugdige huid te maken? nu, heel veel kan ik u zeggen.

Wanneer men voor het eerst komt voor een behandeling of kuur wordt er vooraf een vragenlijst ingevuld, dit noemen we een intakegesprek. Hierbij wordt ook de volgende vraag gesteld: wat en hoe is uw eetgewoonten? In de meeste gevallen wordt er geantwoord: ‘gezond’. En wat is dat zoal? Nou gewoon in de ochtend 2 bruine boterhammen, 2 koppen koffie, in de middag 2 boterhammen met kaas en een glas melk en in de avond verse groenten, vlees en aardappels met jus.

De schijf van 5 is toch ok???

Nee de schijf van 5 is al lang achterhaald. De tijden zijn veranderd! Brood en melk is al lang niet zo gezond meer als u denkt en zijn dus zeker niet ‘broodnodig’. Daarbij worden we ‘bedonderd’ waar je bij staat. In bijna overal zit suiker verwerkt…zelfs in de Pickwick thee!! Hoe kan het toch dat we zoveel zware, dikke mensen zijn??? Ja, gek he?

Steeds meer mensen voelen zich vaak futloos en moe, hebben hoofdpijn, stijve of pijnlijke spieren of gewrichten, zitten niet lekker in hun vel, of zijn chronisch ziek en komt tot uiting in je huid en gezicht. Je straalt niet meer en de huid ziet dof.
Wat veel mensen niet weten, is dat dit in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door o.a. een verstoorde zuur-base balans in ons lichaam. Inmiddels is dit ook wetenschappelijk aangetoond.

Daarnaast kunnen we door “verkeerd” eten last krijgen van een zogenaamde Leaky Gut Syndrome, ofwel een lekkende darm wat ontstekingen uitlokt waardoor o.a rosacea kan ontstaan en alle ziekten die met onstekingen gepaard gaan (zoals b.v. artritis) kunnen bevorderen.

Door milieuvervuiling, overmatig gebruik van kunstmest, pesticiden, stress, tijdgebrek, smaak- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, groeihormonen en vooral verslechterde eetgewoonten zoals te veel aan vlees, verkeerde vetten en suikers (glucose, fructose) te veel aan frisdrank (vooral de zogenaamde energy drinks) weinig groente en fruit is de balans totaal verstoord.

Onrustige huid

Het beste resultaat voor een mooie rustige huid zonder chronische roodheid krijgen we door ons voedingspatroon te veranderen, gezond te eten (dus niet d.m.v. de schijf van 5) en aanvullende nutricosmetics te nuttigen, de juiste thuisproducten voor je huid te gebruiken en regelmatig instituutbehandelingen toe te laten passen. En daarbij geeft dit gezondheid voor ons hele lichaam.

Carla Tolhuijsen

Onze Nutricosmetics: Geselecteerd voor een gezonde huid en lichaam.

 

 

 

skin_complete2_1-1                 Beauty Supps

Boeken om te leren hoe je echt gezond eet, met heerlijk recepten…

ImageProxy

Bonusan_Oergondisch_genieten

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën