0611749990

Essentiële olie

Essentiële olie

6

Essentiële olie (ook wel etherische olie  genoemd) is een uniek geschenk van moeder natuur. Het zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. De werking kan herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend zijn. Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten.

Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu. En ze ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf en ziektes. Dit wetende kun je je misschien voorstellen hoe belangrijk ze voor de mens kunnen zijn.

Moderne onderzoeken tonen aan dat essentiële oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of innemen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

Wellicht heb je ooit al eens genoten van de geur van een roos of van lavendel. Wat te denken van de geur van vers gesneden munt of basilicum. In dat geval heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

           picmonkey-collage            
 

De Oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel

Met hun unieke chemische structuur kunnen ze direct door de huid worden opgenomen en zorgen ze voor onmiddellijke reactie daar waar het is aangebracht. Bepaalde oliën kunnen zelfs gebruikt worden als voedingssupplement of aan een mooie cocktail worden toegevoegd, waarbij ze je helpen je vitaliteit en welzijn te bevorderen. Pure, onversneden etherische oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, oker tot diep blauw.

Door de geschiedenis heen werden essentiële oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun medicinale en therapeutische werking. De moderne wetenschappelijke studies en trends laten vandaag de dag een meer holistische en alternatieve benadering van zelfzorg in de gezondheidszorg zien. Waarbij door de wetenschap een herontdekking van de diepe voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid steeds vaker wordt bevestigd.

Goed om te weten…

De olie moet 100% natuurlijk en zuiver zijn en niet vermengd met synthetische of andere (draag) olie of alcohol. Let vooral op wanneer de prijs van een etherische olie goedkoop is, dan is het bij etherische olie altijd duurkoop. Dit komt omdat er om 1 liter etherische olie te produceren er vaak honderden kilo’s planten of bloemen nodig zijn. Er zit ook een groot verschil in de verschillende soorten etherische olie. Het maken van b.v. zuivere rozenolie is heel tijd intensief en benodigd héél veel rozenblaadjes want voor slecht 1 liter is er 6000 Kilo rozenblaadjes nodig!! Rozenolie is dan ook een van de duurste oliën op de markt en vooral als het van biologische kwaliteit is. Als je dus in de winkel een flesje rozenolie aangeboden word voor zeg maar €10 euro, dan weet je dat je met een onzuiver product te maken hebt. De prijzen van etherische oliën zijn ook verschillend door hun manier van destilleren en de hoeveelheid olie die de verschillende planten opleveren. Het klopt dan ook niet wanneer de oliën van een merk dezelfde prijs hebben dan weet je dat dit geen zuivere (koffie) olie is.

60b6b761be       IMG_7766       lavendar1

De oliën van Young Living zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die met de juiste zorg en aandacht zijn geteeld en geoogst door ervaren kwekers. De etherische oliën zijn biologisch en 100% puur en hebben het juiste chemotype, worden organisch gekweekt waarbij ook de kwaliteit van de grond een belangrijke rol speelt. Ze bevatten geen vulmiddelen of kunstmatige ingrediënten die de kwaliteit van de olie kunnen verminderen.

Ze zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties. Ik weet voor mezelf dan ook zeker dat deze oliën veilig zijn te gebruiken en kan ze daarom met 100% aanbevelen. Naast het belang van het voorkomen van vervuilingen in de oliën is het ook van belang om het juiste niveau van de actieve werking van de bestanddelen te garanderen om tot een veilig en doeltreffend product te komen. Bij Young Living is dit zeker het geval.

 

 

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën