0611749990

Collageen

Collageen

Collageen is een heel bijzonder eiwit. Het is één van de belangrijkste beschermengelen van onze schoonheid, jeugdigheid, soepelheid en van onze algemene gezondheid.

Kijk je wel eens ‘s ochtends in de spiegel en denkt… jee, zijn er nu weer een paar rimpels bij, en was die onderkin al zo slap? Je vraagt je af hoe dat door komt en wordt daar niet blij van. We hebben het hier over degeneratie van het eiwit collageen. Maar wie of wat is daar dan de aanrichter van? Vermindering en een slechte conditie van het collageen komt van diverse kanten! Maar hoe komt dat dan en wat is collageen precies? Kun je de aanmaak stimuleren? En wat zijn de oorzaken van de verslechterde conditie van het collageen?

Wat is er nu zo bijzonder aan collageen en hoe werkt het…

03-PS101-2~DNA-Posters

Collageen is bewezen een van de belangrijkste bouwstenen van de huid te zijn en is essentieel voor een jeugdige huid. Het verlies van collageen vindt al na je 25ste levensjaar plaats en versnelt elk jaar. De snelheid waarmee dit gebeurt wordt mede bepaald door jouw genen die een code bevatten, maar ook door ouder worden

Deze code geeft opdracht aan de huidcellen om collageen aan te maken, maar ook af te breken. Collageen vormt samen met elastine in de huid een wisselwerking, die zorgen dat de (huid)weefsels een verbindingen met elkaar vormen. Deze verbindingen vormen de basisstructuur van de huid, maar bepalen ook de mate van elasticiteit en volume van de huid. Want als gevolg van het ouder worden, waardoor een tragere celdeling, wordt er minder collageen aangemaakt dan er wordt afgebroken. Belangrijk… vitamine C speelt een sleutelrol in de aanmaak van collageen.

Collageen bevindt zich niet alleen in de huid maar ook in onze botten, onze tanden, gewrichten, pezen en ligamenten en in onze bloedvaten. Dus echt een belangrijk eiwitsoort die in de grootste hoeveelheid aanwezig is in het menselijk lichaam. We dragen zo maar 3 kilo collageen met ons mee! Collageen vormt in ons lichaam flinterdunne draden. Deze draden zouden we kunnen vergelijken met draden die zo dun zijn dat je ze met het blote oog niet kunt zien, maar die je anderzijds toch bijna onmogelijk kunt breken. Miljarden van deze zeer krachtige, sterke draden vormen een collageenweb in ons lichaam.

De intrinsieke veroudering en de extrinsieke veroudering (lees innerlijke en uiterlijke)

Intrinsieke veroudering betekend veroudering van binnenuit zoals verlies van collageen, elastine, hyaluronzuur, pigmentophoping, vertraagde celdeling. Dit heeft dan weer te maken met de extrinsieke veroudering dit zijn de boosdoeners van buitenaf, zoals o.a. zon, sigarettenrook, fijnstof, gassen, alcohol en suiker (verstart het collageen zie hier). Wat kunnen we hier zelf aan doen?

♥ Gebruik huidverzorging op cosmeceutische basis

Uiteraard zijn de juiste ingrediënten in je huidverzorging van cruciaal belang. Om de aanmaak van collageen te stimuleren, zijn er verschillende ingrediënten die zeker niet mogen ontbreken in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Het belangrijkste en meest besproken ingrediënt is vitamine C. Vitamine C is o.a. verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen. Maar waar moet je opletten wanneer je zoekt naar een product met vitamine C in je huidverzorging? Hoeveel % zit er in het product en is het de juiste kwaliteit. Als dit niet het geval is heb je er weinig aan en helpt dat niet tot werkelijke huidverbetering! Andere zijn vitamine A serum, vitamine B serum met koper maar ook zuren geven een prikkel tot aanzet van collageeninductie. Maar ook dan weer… koop het niet zomaar via internet, laat je goed voorlichten en coachen en wie kan dit beter dan een specialist?

3134wPOkfiL          black packaging silver serum bottle isolated on white background          alp112_alphah_-multivitaminsupercream_1560x1960-acx1p-1

♥ Eet de juiste voeding

Via voeding “voeden” we letterlijk onze cellen met de benodigde energie, mits we de juiste voeding eten. De voeding die je cellen nodig hebben om collageen te produceren zijn: vitamine C en proteïnen (eiwitten). Deze zijn essentieel voor de productie van pro-collageen, het basisproduct van om collageen aan te maken. Pro-collageen hecht zich aan andere vitamines en mineralen in ons lichaam, die vervolgens zich samen vormen tot collageenweefsel. Het weefsel vormt een verbinding met de huidcellen en bepaalt de kwaliteit van de huidstructuur en de zichtbare stevigheid en elasticiteit van de huid.

Collageen is zo belangrijk en zit vooral in de huid van vissen, maar wat doen wij, wij halen de huid eraf en laten deze op het bord liggen terwijl het een schat aan collageeneiwit oplevert. Vlees is de grootste bron van eiwit, vooral met het inkoken van varkensoren, staart en snuiten of het uitkoken van botten krijg je een super collageen soep. Maar dit is niet meer van deze tijd, ik moet er zelf niet aan denken. Daarom omarm ik het gebruik van collageen poeder die meestal uit de huid van vissen wordt gewonnen.

Ook door divers te eten zorg je ervoor dat vitamines en mineralen beter opgenomen worden in het lichaam. Naast vitamine C en eiwitten zijn voedingsproducten met een hoge waarde aan ijzer, koper en zink cruciaal voor de productie van collageen. Zo zorgt ijzer voor sterke celwanden, zink voor de productie en opname van collageen en koper draagt bij aan de veerkracht van de huid. Zo zie je maar dat alles met elkaar verbonden is in het lichaam… geweldig!

 Supplementeer specifieke vitamines, mineralen, anti oxidanten en een Collageen product 

Vitamines, mineralen en aminozuren/eiwitten zijn de benodigde voeding voor de cellen om collageen aan te maken. Het is wel essentieel om deze vitamines in de juiste hoeveelheden, verhoudingen en samenstelling in te nemen. Indien dit niet gebeurt kan je schade aanrichten aan je lichaam of simpelweg niet de voordelen benutten van de vitamines en suppletie. Om het makkelijk te maken heb ik speciale collageen pakketten samengesteld die de juiste ingrediënten in de juiste hoeveelheid en samenstelling bevat. Je kunt pure collageen letterlijk innemen d.m.v. een collageenpoeder. Ook hier zit heel veel verschil in het aanbod! Een tablet of capsule kan nl. niet de juiste benodigde hoeveelheid aan collageen bezitten omdat dat domweg niet in een capsule of tablet past.

LavieSage-skollagen-nieuw-500x500     altrient-c-liposomal-vitamin-c-by-livon-labs     LavieSage-skin-balance-protect-base-nieuw-500x500

♥ Versterk je verdedigings- barrière.

Een ongezonde leefomgeving en/of levensstijl kunnen het proces van collageen afbraak versnellen. Uit diverse onderzoeken blijken vrije radicale de nummer 1 boosdoener blijkt te zijn in het proces van versnelde huidveroudering. Wanneer je lichaam in een hogere frequentie blootgesteld wordt aan vrije radicalen, kan het zijn dat het lichaam niet voldoende in staat is om deze te neutraliseren. Vrije radicale zorgen voor schade in al onze cellen en vooral de kwetsbare cellen in elke laag van onze huid. Antioxidanten hechten zich aan een vrije radicaal en neutraliseren deze, waarmee ook de dreiging dat deze schade kan aanrichten in het lichaam wordt beperkt. Bescherm je huid en lichaam tegen vrije radicalen. Een goede nachtrust is van cruciaal belang. Regelmaat: verzorg je lichaam en huid regelmatig door te eten, sporten en regelmatig water te drinken. Beperk alcohol, roken, suiker, etc. (je lichaam is je tempel). Heel belangrijk, maak er een gewoonte van om elke ochtend je huid te beschermen! Je staat er niet zo gauw bij stil maar gassen, fijnstof en straling (leveren vrije radicalen) kunnen je huid binnendringen.

A cup of tea and delicious cake isolated on white         276451-d8b98d370b6187bbc9bfc107e769305e        17354309-alcohol-cocktail-in-glass-with-straw-on-white

♥ Behandelingen in de praktijk 

Door het toenemende onderzoek naar de processen van de huid komen er steeds meer behandelingen die effect hebben op de productie van collageen. Zeer doeltreffend zijn de behandelingen met lichttherapie zoals de VitaSoftLaser, LED-therapie en Bioptron waarbij er met een speciaal type licht de aanmaak van Collageen gestimuleerd wordt.

Deze golven trillen op een frequentie waarbij de cellen gestimuleerd worden om het aanmaak proces van collageen op te starten naar een hogere frequentie. Ook wordt hierbij extra energie aangeleverd aan de Mitochondriën, dit zijn zeer kleine celorganellen (lees fabriekjes) in de cel die ATP (Adenosinetrifosfaat) aanmaken en een sleutelrol bezitten als drager van energie waardoor de cellen kunnen functioneren.

Naast lichttherapie zijn er ook Max Boost Kuren, ofwel de (Collageen Inductie Therapie). Hier wordt door middel van een keuze aan diverse intensieve behandelingen zoals micro-needling, plasma, professional Peels, Carboxy therapie en niet te vergeten de bindweefselmassge gewerkt aan de wederopbouw van o.a. collageeninductie in de huid. Door het brengen van gecontroleerde schade aan de huid en het voorzien in de juiste stoffen voor wederopbouw ervan, kun je prachtige resultaten verwachten.

23435017_1939003749696292_246626301101231373_n      Fotolia_9416807_S      vitalaser

Foto onder: De extrinsieke aanslag van collageen is hier duidelijk waarneembaar…

Rie Gevers 6

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën