0611749990

Chakra’s

Chakra’s

Ons lichaam bestaat uit energie… alles op aarde bestaat uit energie dus trillingen

Meditation

De centrale scheppende oerkracht in onszelf

Wij zijn allen een stukje van het universum, waarin alles bestaat uit trillingen. Wat je ook pakt b.v. een glas water of het glas zelf, hout, een steen, etcetera, bestaat uit een speciale frequentie van trilling.

Chakra´s als energiewielen

Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’. Al meer dan vierduizend jaar geleden werd er in India in de oude Veda’s over het chakrasysteem geschreven. Chakra’s zijn geen stoffelijke onderdelen van het lichaam, maar fijnstoffelijke energiecentra die we ook wel energiewielen noemen. Wielen horen te draaien om beweging (energie) voort te kunnen brengen. Dat geldt ook voor de chakra’s; ze zorgen voor een goede doorstroming van de levensenergie. Vergelijk het eens met stilstaand water in een rivier, dit raakt snel bevuild het wordt pas schoon als het goed doorstroomt door de windenergie.

Trilling

Trilling staat ook voor energie. Energie kun je met het blote oog niet zien wel het gevolg ervan. Denk aan de wind waardoor het water gaat golven of waardoor de blaadjes aan de bomen bewegen. Deze levensenergie bestaat ook in je lichaam. Er loopt namelijk naast je bloed-, lymfe-, en zenuwbanen, nog een 4e circuit, dit zijn de energiebanen ook wel meridianen of kundalini genoemd. In deze banen loopt de stroom van levensenergie (Prana, Qi, Chi of Ki) in ons lichaam. Een chakra lijkt op een soort trechter die als een wiel kan draaien en bevindt zich zowel aan de voor- als aan de achterkant van het lichaam. Via deze energie trechters absorberen wij energie en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen.

Vector rainbow watercolor label with woman silhouette of lotus yoga pose

Net als dat er vele lymfeklieren door je hele lichaam zitten, zijn er ook heel veel chakra’s die allen verbonden zijn met de 7 hoofd chakra’s. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Bij stagnatie kan er achterhaald worden waar de blokkade zich bevind om vervolgens deze energiestroom weer volledig door te laten stromen. Dit kan door middel van Fonoforese, lichttherapie magnetiseren, en door helende meditaties. Het belangrijkste is dat de basis chakra’s in orde zijn, dus dat je basis in orde is.

 

Dit zijn de 7 hoofd chakra’s…

fotolia_113359642_xs

 • 1e chakra: StuitChakra (Muladhara) 

staat voor: IK BEN aarden / indentiteit / balans

 • 2e chakra:  SacraalChakra (Svadhisthana)

staat voor: IK VOEL emotie / sexualiteit / verbondenheid

 • 3e chakra: Zonnevlecht (Manipura)

staat voor: IK DOE ego / eigenwaarde / zelfdicipline

 • 4e chakra: HartChakra (Anahata)

staat voor: IK HEB LIEF compassie / onvoorwaardelijke liefde / vreugde 

 • 5e chakra: KeelChakra  (Visshuda)

staat voor: IK SPREEK creativiteit / communicatie / manifistatie

 • 6e chakra: 3e oogCakra (Ajna)

staat voor: IK ZIE intuïtie / aanvoelen / zien

 • 7e chakra: KruinChakra (Sahasrara)

staat voor: IK BEGRIJP weten / universele indentiteit  

 

Uitgebreide betekenis van de 7 hoofdchakra’s:

WORTEL CHAKRA: De rode kleur bevordert het gevoel van veiligheid, stabiliteit, zelfvertrouwen, zelfrespect en rust. Het geeft je balans, vitaliteit, welzijn, aarding en het vermogen om positief te zijn in gemeenschap met anderen. Fysiek harmoniseert de rode kleur de onderste ruggengraat, botten, rectum, benen, voeten, enkels, knieën en eierstokken / testikels.

SAKRAAL CHAKRA: De oranje kleur bevordert creativiteit, creatieve kracht en een gevoel van vrijheid. Het brengt je in goed contact met je emoties en zal je helpen opwinding, enthousiasme en dynamiek te voelen, evenals vertrouwen, aanwezigheid en zorg. fysiek harmoniseert de oranje kleur de dikke darm, de blindedarm, de nieren, de bijnieren, de blaas, de milt, de onderrug en de geslachtsorganen.

SOLAR PLEXUS CHAKRA: De gele kleur bevordert het gevoel van eigenwaarde, zelfrespect, zelfdiscipline en karaktersterkte. Het helpt je om jezelf te zijn en 100% verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven, dat wil zeggen, het vermogen om je eigen leven bewust vorm te geven zoals jij het wilt. Hiermee kunt u uw doelen identificeren en actie ondernemen achter de woorden. Je zult je energiek voelen en de moed hebben om uit de doos te springen. Fysiek harmoniseert het maag / spijsvertering, lever, galblaas, spier, dunne darm, het middendeel van de wervelkolom en de pancreas.

HART CHAKRA: De groene kleur helpt je om de natuurlijke warmte, hartelijkheid en vreugde te openen die je medemensenhart openen, hun vertrouwen wekt en hen gelukkig maakt. Het helpt je om dankbaarheid, vriendelijkheid en mededogen te tonen, en geeft je het vermogen om jezelf en anderen te vergeven. Het vult je met jeugdige vitaliteit en geeft je een stralende uitstraling. Fysiek harmoniseert het het hart, de longen, de bronchiën, het circuit en de thymusklier.

KEEL CHAKRA: De blauwe kleur bevordert je wilskracht en communicatie en geeft je de mogelijkheid om je unieke zelf te manifesteren. Het geeft je toegang tot je hogere creativiteit, je persoonlijke autoriteit, vertrouwen in jezelf en anderen, evenals in de wereld om je heen. Het helpt je om jezelf openlijk en zonder angst uit te drukken. Fysiek harmoniseert het de blauwe keelholte zenuwbundel, stembanden, schildklier, schouders, strottenhoofd, nek, tong, kaakgebied en de oren.

VOORHOOFD CHAKRA: De paarse kleur stimuleert zowel je linker- als rechterbrein. Het recht gaat over emotie, creativiteit en intuïtie, terwijl links te maken heeft met intelligentie, helderheid en taal. De paarse kleur helpt je open te staan ​​voor creativiteit, inspiratie en je centrum van diepe concentratie, zoals in meditatie. Het helpt je je doel te visualiseren en prachtige creatieve acties te creëren. Fysiek harmoniseert het de ogen, neus, sinussen, hersenen, zenuwenstelsel, hypofyse en epifyse (pijnappelklier).

CROWN CHAKRA: De violette kleur is jouw contact met de diepere betekenis van het leven. Het verbindt je met je roeping en geeft je een schone en heldere geest en een scherpe intuïtie en intelligentie. Het stelt je in staat om jezelf te wijden aan iets hogers en belangrijker dan jezelf. Het bevordert ook een hoge mate van empathie en laat je licht, liefde en wijsheid uitstralen, wat de harten van anderen opent. Fysiek harmoniseert het de hersenen, neocortex, hersenschors, cerebrale plexus, pariëtale kwab en pijnappelklier.

 

Voor een Piramide Chakra Healing en coaching kun je terecht bij Yvonne Ros  www.timetogetwise.nl

 

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën