0611749990

Carla Tolhuijsen

  Carla Tolhuijsen…

20140830_183821Geboren in Amsterdam met meer dan 35 actieve jaren in de schoonheidsbranche, vind ik dit nog steeds een heerlijk beroep wat ik uitvoer met hart en ziel. Na mijn vakopleiding schoonheidsspecialist heb ik mijn eerste beauty salon geopend aan de Elandsgracht, de Jordaan van Amsterdam. Omdat ik ook nogal gecharmeerd was van kleur, tekenen en make-up heb ik nog een zijpad gekozen voor een vakopleiding visagist en keurstylist. Na dit te hebben afgerond heb ik als visagist mogen werken voor een platenmaatschappij en heb menig BN’ner mogen voorzien van make-up.

Inspiratie…

Ik had mijn beauty salon in Amsterdam opgegeven door een verhuizing naar Loosdrecht. Daar was ik opnieuw begonnen in een totaal verbouwde garage maar mijn drang naar perfectie en professionaliteit in combinatie met veel inspiratie nam zoals altijd de overhand. Ik zag een pand vrij staan aan de Oud Loosdrechtsedijk en zag mijn bord al aan de weg hangen en wat in mijn kop zit, zit niet in mijn ….. (je bent jong en je wilt wat ;-). Ik heb daar een uitgebreid schoonheidsinstituut opgezet met uitzicht op de plassen. Omdat ik zo dicht bij het Gooi woonde kreeg ik het ook steeds drukker met de visagie maar helaas was dit geen goede match, het was óf het een óf het ander en heb ervoor gekozen om met mijn schoonheidsbedrijf door te gaan en mijn visagie carriëre stop te zetten. Wel heb ik nog een aantal jaren make-up workshops gegeven.

Liefde voor het vak…

Nu, 25 jaar later heb ik nog steeds geen spijt van mijn beslissing om door te gaan in ‘the land of beauty’. Mijn laatste bedrijf buiten huis was in Landsmeer waar ik 5 jaar heb kunnen genieten van deze super mooie serene locatie, totdat dit werd verstoort door een pittig gezondheidsprobleem. Het was geen optie om door te blijven gaan omdat ik op dat moment te weinig energie had. Na een periode van ongeveer een half jaar heb ik mijn praktijk aan huis weer voortgezet en heb inmiddels weer genoeg energie… heerlijk!

Wakker geworden…

Niet horen maar LUISTEREN – Niet kijken maar ZIEN – Niet snappen maar BEGRIJPEN

Wel ben ik wakker geworden en gaan luisteren naar wat mijn ziel te vertellen heeft en wat mijn lichaam en geest nu werkelijk nodig heeft. Dit heeft een knop omgedraaid in mijn bestaan als schoonheidsspecialist om meer energetisch en holistisch bezig te zijn en mensen te helpen bij het helen van lichaam en geest (even ‘off the record’, als je iemand masseert met hart en ziel dan ben je al aan het helen). Nieuwe therapieën die ik heb bijgeleerd zijn: EST (Energetic Sound Touch) dat is werken met trilling dmv het geluid van stemvorken, Kobido een prachtige Japanse massage kunst en Guasha (een schraapmethode). Dit i.c.m. met mijn andere methodes geeft wonderlijke resultaten.

Bewust…

Natuurlijk ben ik allang bewust dat alleen smeren en intensieve behandelingen niet genoeg is, maar dat het beter is om juist goed voor je lichaam zorgen d.m.v. gezond eten, bewegen en mediteren. Energetisch en holistisch bezig zijn is meer dan alleen een gezichtsbehandeling. Nu kan ik daar aan toevoegen healing, (helen) d.m.v. meditatie, geluidstrillingen, kristallen, etherische oliën en vooral werken met lichtenergie, die elkaar ontmoeten in een uniek samenspel wat je tot een mooier mens maakt, dus ‘heelt’…  zo van binnen, zo van buiten!

Diploma’s…

Over diploma’s en specialisaties hoef ik het eigenlijk niet te hebben want daar kan ik inmiddels een muurtje mee behangen. Mijn leergierigheid is altijd groot geweest en in combinatie met nieuwsgierigheid (een echte Gemini) gaf het mij een kick om zoveel mogelijk te leren en te onderzoeken en dit terwijl ik school echt niet leuk vond. Ik vond het namelijk pas leuk om te leren wat ikzelf wilde leren, dus daar waar je echt in bent geïnteresseerd en pas dán weet je waar je tot in staat bent.

Ik bezoek nog steeds beurzen om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en interessante lezingen…

pharmos-natur-green-luxury_header

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën