0611749990

BIOPTRON lichttherapie

WolkenhimmelBIOPTRON lichttherapie

HyperPolarized Light… licht om te helen

Bioptron-colour-pro1-overview-two

Een ding is zeker… zonder licht is er geen leven.

De BIOPTRON® is een +Zwitsers medisch apparaat met een innovatieve technologie die op basis van lichttherapie pijn, huidproblemen en wondheling behandeld. Het BIOPTRON® lichttherapie systeem maakt klinisch bewezen resultaten mogelijk in de preventie en behandeling van diverse medische aandoeningen, waaronder: chronische pijn, nek- en rugpijn, wonden en littekens, acne en psoriasis, sportblessures, veroudering, ontstekingen, artritis en het immuunsysteem.

Award

Tijdens de lancering in Nederland heeft BIOPTRON ® de felbegeerde award “Beauty Product of the Year 2016” in de wacht gesleept en is hiermee uitgeroepen tot het meest innovatieve product in de categorie lichtapparaten. In 2014 won BIOPTRON® al de eerste prijs voor het beste anti-aging apparaat bij het 2e Esthetisch & Anti-Aging Medicine Europese Congres AMEC in Parijs. Nieuw (sinds 2017) is de Fulleren C60 filter, om nu een nog beter resultaat te behalen.

De licht- en kleurentherapie van BIOPTRON® werkt op een natuurlijke manier door het eigen herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen door middel van lineair licht. Dit licht is een speciaal soort licht dat zich verspreidt in vlakke golven parallel aan elkaar. Het licht heeft een golflengte van 480 tot 3400 nanometer en bevat geen Uv-straling. Door een interne koeling ligt de temperatuur ter hoogte van de huid op maximaal één à twee graden Celsius hoger dan de normale lichaamstemperatuur.

Tot in de diepere weefsels

De apparaten van BIOPTRON® laten dit licht toe in de huid tot in de diepere weefsels. Daardoor beperkt BIOPTRON® licht zich niet alleen tot het behandelde gebied van de huid. Het licht is effectief bij wondheling, bij behandeling van huidproblemen, bestrijdt pijn en verhoogt de opnamecapaciteit van de huid. Daarnaast activeert hypergepolariseerd licht de fibroblasten tot aanmaak van collageen en elastine en van nieuwe bloedvaatjes, zodat er een betere doorbloeding en een gezondere huid ontstaat.

Stimulerend effect

BIOPTRON® lichttherapie heeft een stimulerend effect op het immuunsysteem wat leidt tot snellere en effectievere resultaten bij:

 • SAD seasonal affective disorder (winterblues)
 • Littekens
 •  Huidontstekingen
 • Acne
 • Rosacea
 • Oppervlakkige bacteriële infecties

Mogelijke behandelingen bij pijn, huidproblemen en wondheling

Huidverjonging:
Lichttherapie herstelt de weefsels en zet de huidcellen (Fibroblast) aan tot o.a. collageensynthese, dus tot een betere aanmaak van collageenen, elastine en hyaluronzuur waarbij de huid steviger en beter gehydrateerd wordt.

Versnelde en verbeterde aanmaak van cellen:
Lichttherapie herstelt de beschadigde celmembranen. De cellen kunnen dan opnieuw en beter voeding en zuurstof uit de bloedbaan opnemen. Dit zorgt ervoor dat er kwalitatief betere nieuwe cellen aangemaakt kunnen worden waardoor de weefsels hersteld kunnen worden.

Ontstekingsremmend:
Het licht stimuleert de aanmaak van stoffen zoals interferon dat helend werkt. Deze stoffen herstellen onze weefsels. Bovendien wordt de aanmaak van stoffen welke een nadelige invloed uitoefenen op de verschillende weefsels, afgeremd.

Anti-oedeem:
Stimulatie van de lymfatische drainage waardoor verhoogde afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen mogelijk wordt. Het licht zorgt ervoor dat onderhuidse vochtopstapelingen, oedemen en afvalstoffen sneller verdwijnen.

Verbeterde doorbloeding:
Verwijding en versnelde ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes waardoor er sneller en meer zuurstof (en andere bouwstoffen) naar de zieke en beschadigde weefsels gaan.

Pijnstillende en spierontspannende werking:
Lineair gepolariseerd licht reduceert en vermindert de prikkeling van de zenuwbanen, waardoor de pijn verlicht wordt.

Activeert het immuunproces:
De weerstand van ons lichaam wordt versterkt.
Het verdedigingsmechanisme van het lichaam wordt door vorming van Scavengercellen (zijn verantwoordelijk voor het aanvallen en doden van bacteriën en andere ziekteverwekkers in het menselijk lichaam) en stimulatie van lymfocyten (een type witte bloedcel dat in het rode beenmerg wordt gevormd) gestimuleerd.

Openen van energetische blokkade’s:
Soms vindt er een stagnatie plaats in een van je chakra’s waardoor je energietoevoer niet is wat het zou moeten zijn. Dit kan vervelende gevolgen hebben zowel op energetisch- als op het fysieke niveau. Met de 7 kleuren filters die geënt zijn op de chakra kleuren kunnen we de energietoevoer verbeteren.

Mogelijke contra indicaties…

Vooraf je arts raadplegen bij:

 •  Hypergevoeligheid van licht-, of foto-allergie,
 •  Gevoeligheid op foto-toxische reacties,
 •  Indien je gebruik maakt van foto-, of licht-gevoelige medicijnen,
 •  Maligne ziekten, Metastasen, kanker
 •  Zwangerschap.

De Bioptron® Lichttherapie moet beschouwd worden als een complementaire behandeling ter ondersteuning van conventionele of specifieke behandeling.

Bioptron-colour-listing-1

Specifieke eigenschappen van de BIOPTRON:

 • De kleurenfilters

De glazen kleurenfilters zijn gebaseerd op de 7 Chakra’s in ons lichaam. Dit zijn punten waar zich veel energie verzameld. Deze chakra’s kunnen verstoort zijn waardoor de energie niet meer zo geweldig doorstroomt en zo stagnaties kunnen ontstaan en waardoor de energie niet optimaal kan functioneren. Nu we weten dat licht energie is, kunnen we de chakra’s optimaliseren met het licht van de BIOPTRON en met het juiste kleuren filter zodat de energie weer goed kan doorstromen waardoor je beter in je vel zit.

slikice_za_home_page_280x125_px2

 • Fullerene C60 filter  

Sinds kort heeft de BIOPTRON er een nieuw filter erbij n.l. Fullerene C60. Een geweldige ontdekking dat heeft te maken met de wetten van (heilige) geometrie. De structuur van C60 heeft speciale energetische eigenschappen. De pentagons (vijfhoeken) en hexagons (zeshoeken) genereren harmonische processen, een structuur van perfectie. Leonardo da Vinci voelde dat zo een geometrisch figuur een goddelijke proportie had en noemde het dan ook de Golden Ratio of de Gulden Snede. Door deze harmonie zal het licht in staat zijn om celweefsels te beïnvloeden waardoor ze zich zullen aanpassen en herstructureren. Doordat het licht op de huid schijnt d.m.v. het Fullereen filter, nemen zij het gedrag over van deze perfecte geometrie. Het hypergepolariseerde licht is 100% compatibel met levende materie: gestructureerd licht ontmoet gestructureerde materie…

image045      Carbon_60      images-44

Dit is dus waar Leonardo da Vinci het o.m. over had… the Golden Ratio of in het Nederflands de Gulden Snede. Perfecte geometrie in de natuur die, als je goed kijkt overal kunt vinden.

Heilige Geometrie

Al sedert de oudheid hebben de basisverhoudingen van de gulden snede steeds gediend als de belichaming van schoonheid en esthetiek. Zelfs nu nog is deze perfecte verhouding terug te vinden in kunst, architectuur, ontwerpen en elders. De gulden snede is duidelijk overal aanwezig in de natuur. Deze komt voort uit de eenheid in verhoudingen waarbij de relatie tussen de grotere en de kleinere delen gelijk is aan die tussen het grote geheel en het grootste deel. Deze ratio, deze formule, de ‘Pi’ uit de wiskunde, is 1,618. De Fibonacci-serie getallen (en toonhoogten) is op ditzelfde principe gebaseerd, en formuleert de eigenschappen van groeiprocessen zoals ze te vinden zijn in de natuur; bijvoorbeeld in het blad en de bloem. Hieruit komen ook linksom en rechtsom draaiende spiralen uit voort (BIOPTRON filter, zonnebloem), in verhoudingen van 8 staat tot 13, of 21 staat tot 34 (alle behorend tot de getalreeksen van Fibonacci). Wanneer deze getallen met elkaar gedeeld worden is de uitkomst steeds 1,618, ons begrip Pi, oftewel de gulden snede.

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën