0611749990

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage…de huidverbeterende massage

Bindweefselmass_wangEen van de methodes voor huidverbetering die u bij DermaDelight kunt laten doen en zeer goed geintegreerd kan worden in een verjonginskuur, is de bindweefselmassage. Dit is de meest natuurlijke manier om huidverbetering te verkrijgen.

Bij Dermadelight wordt bij bijna elke bahandeling een milde vorm van bindweefselmassage ingezet. Juist om een zeer goede doorbloeding te verkrijgen zodat gebruikte serums en cremes diep de huid in kunnen reizen. Het uitgangspunt van bindweefselmassage is om het onderliggende bindweefsel los te maken en om de doorbloeding te verbeteren.

Naar mate we ouder worden, kan het bindweefsel op bepaalde plaatsen gaan verkleven, maar door het op de juiste manier weer te mobiliseren kunnen blokkades in de doorbloeding worden opgelost. Door deze massage worden de mastcellen geprikkeld en komen er een aantal stoffen vrij zoals histamine, heparine, hyaluronzuur en chondroïtine. Histamine veroorzaakt vaatverwijding en vaatverwijding zorgt weer voor een verhoogde doorbloeding waardoor aangebrachte serums dieper in de huid zullen komen. Op deze manier ontstaat er een mooie, stevige en glanzende huid. Bovengenoemde stoffen zijn één voor één zeer belangrijk voor het verkrijgen van een vol en stevig bindweefsel, wat bijdraagt tot een jeugdige, gezonde uitstraling. Een prachtige tool om met een van onze andere intensieve behandelingen te combineren.

Indicaties:

Acne (passief), rokershuid, verslapte huid, menopauze, littekenvorming, huidveroudering, verklevingen, vale, slecht doorbloede huid, kleine rimpeltjes, zon beschadigde huid.

Contra indicaties:

Koorts, hartklachten, bloeddrukproblemen, algehele malaise, hemofilie, maligne tumoren, open wonden, psoriasis, vlak na radialogische bestraling, scleroderma, zwangerschap, blijvende fillers of net aangebrachte fillers, net na een facelift, active acne, gebruik van corticosteroide [verzwakking van het bindweefsel].

Wat doet bindweefselmassage:

– circulatie verbeteren

– stofwisseling verbeteren

– versoepeling van de huid

– vermindering van de gewoonterimpels

– werkt in op de diepere huidlagen

– geeft totale huidverbetering

Bindweefselmassage zorgt ook voor:

– vaatverwijding wat zorgt voor:

– betere voeding voor de cellen

– betere afvoer van afvalstoffen

– verbetering van de huidkleur

– het stimuleert de aanmaak van de fibroblast [o.a. collagenevezels]

– aanmaak van o.a. hyaluronzuur

– versteviging en verbetert de veerkracht van de huid

– los maken van verklevingen [kan pijnlijk zijn]

Geschiedenis van de bindweefselmassage in het kort:

Masseren is al heel oud. De bindweefselmassage heeft zijn oorsprong in Duitsland. Mevrouw E. Dieke, een heilgymnaste was vanwege een doorbloedings stoornis in haar been opgenomen in het ziekenhuis. Amputatie bleek onvermijdelijk te zijn, zeker in die dagen. Ze ervaarde een verhoogde spanning in de huid, in het onderhuidsbindweefsel op de rug ter hoogte van de heiligbeenstreek. Ze probeerde deze bijverschijnselen door stevige massage bij zichzelf te verzachten. Ze voelde trillingen en een warm gevoel in haar onderbeen. De lokale spanning van de huid nam af en het werd beter verschuifbaar, voelde losser en de doorbloeding verbeterde in haar been.

Ze bleef de techniek toepassen en breidde de strijkingen uit naar de heup en de laterale [buiten] zijde van haar been. Na drie maanden was de situatie dusdanig verbetert dat amputatie niet meer nodig bleek en ze kon het ziekenhuis verlaten. Na een jaar kon zij haar werk hervatten nadat een collega op haar aanwijzing de behandeling voort had gezet. En zo ontstond de bindweefselmassage. Veel later werd door Hannie Hakze -pionier van de huidverbetering- ondekt dat bindweefsel massage ook toepasbaar was in het gelaat, hoewel wel de grepen aangepast dienden te worden aan het gezicht. Naast dezelfde voordelen als op het lichaam, bleek ook nog dat deze massage een verjongende werking had.

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën