0611749990

Aloë Vera (Barbadensis Miller)

Info Aloë Vera (Aloe Barbadensis Miller)

Het groene goud

82a40f1edd5afa80457039bd8802f015

De meeste mensen denken dat de Aloe Vera een cactus soort is maar eigenlijk behoort hij tot de familie van de leliegewassen. De altijd groene Aloe groeit in subtropisch klimaat in mineraalrijke grond, maar ze groeit ook in zeer droge gebieden. Hij heeft de fascinerende capaciteit om water op te slaan, en dat is waarom deze plant bekend staat als ‘woestijnlelie’.

De planten doen het zeer goed zoals in Afrika, Australië, Midden- en Zuid-Amerika, in sommige delen van Rusland en in de Aziatische gebieden zoals India, Japan en China.  Er zijn rond de 300 verschillende soorten Aloë planten. De meest waardevolle plant voor het menselijk (maar ook dierlijk) welbevinden, is de Aloë Vera, ofwel de “Ware Aloë”, met als botanische naam Aloë Barbadensis Miller.

bioursaft_kurpackung_low_25_10_2012

Pas na vier a vijf jaar groei heeft de plant haar volledige werkzame krachten bereikt. In de 40 tot 60 centimeter lange en zes tot tien centimeter brede bladeren heeft de Aloë Vera een enorme hoeveelheid vloeistof verzameld die, beschermd door een wasachtige laag, kleurloos en van een geleiachtige substantie is en een extreem hoge concentratie voedingsstoffen bij zich draagt.

De grote wateropslagcapaciteit en het hoge gehalte aan werkzame stoffen van dit natuurlijk waterreservoir, maakt de Aloë Vera al sinds duizenden jaren tot een veelgevraagde plant met geneeskrachtige werking, en ook tot een geliefd cosmetisch product.

Een van de belangrijkste stoffen in de Aloë Barbadensis Miller is Acemannan

aloeAloe Vera is rijk aan Acemannan! Acemannan is een langgerekte kettingachtige suikervorm en behoort tot de groep der Mucopolysacchariden. Tot de pubertijd wordt Acemannan in het lichaam aangemaakt, daarna dient het doormiddel van voeding toegevoegd te worden. Acemannan wordt in alle celmembranen opgeslagen en zorgt daarom voor een versterking van de immuniteit van het gehele organisme tegen ziekteverwekkende parasieten, virussen en bacteriën. Het is de basis voor alle bindweefsel, inclusief de huid, de vaatwanden, slijmvliezen, pezen, gewrichten, kraakbeen, banden en voor het fundament van de botten. Acemannan zorgt voor genoeg gewrichtssmeer, kan artritis verhinderen of, indien deze acuut is, genezen. Het ondersteunt de opname van water en voedingsstoffen in het spijsverteringsstelsel.

Acemannan bezit antivirale-, antibacteriële- en antimacrobiotische eigenschappen, die kunnen helpen om Candidawoekeringen onder controle te krijgen en om de natuurlijke bacterieflora in de spijsverteringsorganen te herstellen. Acemannan stimuleert de beweeglijkheid van de spijsverteringsorganen, en helpt om allergie veroorzakende vreemde proteïnen in de dikke darm af te voeren. Acemannan heeft een directe uitwerking op de cellen van het immuunsysteem, activeert en stimuleert macrofagen, monocyten, antilichaampjes en ook T-lymfocyten.

Laboratoriumexperimenten wezen uit dat Acemannan als brug fungeert tussen lichaamsvreemde eiwitten en macrofagen (vreetcellen), en dat het de opname van lichaamsvreemde eiwitten door de macrofagen wezenlijk vergemakkelijkt. Deze brugfunctie geldt als sleutelcomponent bij de versterking van het afweersysteem van de celkern, want bij HIV-infecties zijn onvoldoende afweerkrachten in de celkern voorhanden.

Aldus Dr. John C. Pittman

Acemannan beschermt ook het beenmerg tegen beschadigingen door chemische gifstoffen en belastende medicijnen. Terwijl Acemannan in alle celmembranen opgeslagen wordt, kan het zo een alomvattende immuniteitsversterking bewerkstelligen. Daarna volgt verhoogde ontgifting en verzorging van de cellen. De verbeterde stofwisseling beïnvloedt het gehele lichaam en heeft een enorme energieverhoging tot gevolg.

Het immuniteitsversterkende Acemannan komt ook voor in Ginsengwortels, Astragalus (Chinees kruid), Reishi- en Shiitake-paddestoelen, maar ook in het geroemde kraakbeenpoeder van haaien.

Met meer dan 200 werkstoffen is deze aloe plant een waar godsgeschenk

 • Mono-, Oligo,- en Polysaccharide Glycosaminoglycane uit Aminosuiker opgebouwd: Glucose, Manose, Galactose, Xylose, Aldopentose, Rhamnose, Galakturonzuur, Glukuronzuur, Manuronzuur, Uronzuur, Pentosane, Arabinose, Glucosamine, Galaktosamine, Cellulose, Acemannan
 • Belangrijke enzymen: Aliinase, Kreatin-phohphokinase, Melkzuur, Dehydrogenase, Lipase, Pentonase, Phosphatase, SGOT-Transaminase, SPGT-Transaminase, Bradykinase, Zellulase, Tyrosinase, Katalase, Amylase, Oxydase, Carboxypeptidase, en 5 Nucleotidas
 • Essentiële Aminozuren: Lysin, Histidin, Glutamin, Arginin, Asparagin, Alanin, Hydroxyprolin, Prolin, Threonin, Tryptophan, Isoleusin, Leusin, Tyrosin, Isoleucin, Leucin, Tyrosin, Phenylalanin
 • Niet essentiële Aminozuren: Asparaginzuur, Cystin, Glutaminzuur, Glycin, Histidin, Prolin, Serin, Tyrosin
 • Sterine: Beta- Sitosterol, Camposterol, Cholesterol, Lupeol
 • Ausserdem: Triglycerides, Sterine, Organisch zout en zuren, Appelzuur, Salizylzuur, uvm
 • Mineralen en Sporenelementen: Kalium, Natrium, Magnesium, IJzer, Koper, Chroom, Mangaan, Strontium, Silizium
 • Vitaminen: A, B1 (thiamine), B2 (ribovlavine), B3 (niacine), B6 (pyridoxine), B11(foliumzuur), B12 (cobalamine), C, E, F, Beta Carotin (pro-vitamine A)
 • Glycosiden: Saponine
 • Natuurlijk biopolymeer: Lignine
 • Hoofdzakelijk in het blad: Anthraglykoside, Aloin, Baarbaloin, Isobarbaloin, Anthracen, Anthranol Aloezuur Aloetinzuur, Zimtzuur, Ethylzuur, Monosulfonzuur, Chrysophanzuur, Ethylzuurester, Aloe-Alcin, Aloe-Emodin, Restanol

Kijk hier waar wij onze Alöe Vera van betrekken…

 

 • Contact

  • Operating hours:
  • Zondag en maandag gesloten
   Dinsdag t/m zaterdag
   van 10:00 tot 17:00
  • Address:
  • DermaDelight
   Loenermark 130
   1025 SM Amsterdam
  • Telephone:
  • 0611749990
  • Email:
  • info@dermadelight.nl
  • Categorieën